detector.media
20.10.2018 12:10
Роскомнагляд заблокував сайт ZN.UA на території РФ і анексованого Криму
Роскомнагляд заблокував сайт ZN.UA на території РФ і анексованого Криму
Причиною блокування, на думку редакції «Дзеркала тижня», стала публікація матеріалів про незаконний призов мешканців окупованого Криму до російської армії.

Про це повідомляється на сайті видання.

«З жовтня доступ до сайту ZN.UA на території РФ і окупованого Криму закрито. При цьому українська версія сайту на домені DT.UA залишається доступною», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що 2 жовтня редакція отримала чергове повідомлення від Роскомнагляду з вимогою видалити новинні матеріали про незаконний призов кримчан, опубліковані в 2017-2018 роках. Відомства погрожувало внести домен ZN.UA до «чорного списку» і заблокувати доступ до нього. Перед цим так звані «суди» анексованого Криму виносили рішення про обмеження доступу до окремих веб-сторінок сайту.

«Буде прийнято рішення про включення до єдиного реєстру мережевої адреси, що дозволяє ідентифікувати сайт в мережі "Інтернет", що містить інформацію, поширення якої в Російській Федерації заборонено, а доступ до нього буде обмежено», - йшлося в попередженні російського відомства.

Нагадаємо, у вересні видання «Дзеркало тижня» повідомляло, що Федеральна служба з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій Росії (Роскомнагляд) дала їм добу на видаленя статті журналіста Миколи Мирного «Чи законно Росія призиває в армію кримчан?».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY