detector.media
19.10.2018 11:50
Суд Фінляндії засудив до двох років ув'язнення засновника сайту MV-Lehti через образливу пубікацію про журналістку
Суд Фінляндії засудив до двох років ув'язнення засновника сайту MV-Lehti через образливу пубікацію про журналістку
Суд у Фінляндії засудив засновника вебсайту MV-Lehti Іллю Яніціна до до 22 місяців за ґратами через образливі публікації, які стосувалися журналістки фінського суспільного мовника YLE Джесіки Аро

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Видання зазначає, що репортерка стал суб’єктом публікацій образливого характеру через її активну діяльність із відкриття проросійської пропаганди у фінському інтернет-просторі, а також розслідувань щодо російських «інтернет-тролів».

Зокрема MV-Lehti опублікувало проти Джесіки Аро кілька матеріалів, зокрема про те, що вона нібито є наркозалежною, пише «Радіо Свобода».

Іллю Яніцкіна судили разом із двома іншими співробітниками видання, вони отримали умовні терміни. Всі обвинувачені мають також сплатити компенсацію у розмірі близько 155 тис. доларів.

Яніцкін відкидає усі звинувачення у зв’язках із Росією. Водночас інший засуджений у цій справі, колега Яніцкіна Йохан Бакман, регулярно з’являється у російських медіа, пише видання.

Нагадаємо, у серпні Черкаський суд призначив чоловіку покарання у вигляді двох років позбавлення волі з відтермінуванням покарання на один рік за антиукраїнсьу діяльність у мережі.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY