detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
18.10.2018 17:47
Нацрада не обрала санкцію для ZIK через відсутність супутникового мовлення
Нацрада не обрала санкцію для ZIK через відсутність супутникового мовлення
Національна рада з питань телебачення та радіомовлення зафіксувала відсутність супутникового мовлення каналу ZIK за однією з його ліцензій (ТОВ «ТРК “Міст ТБ”»), однак не змогла прийняти рішення з цього приводу.

Під час засідання 18 жовтня регулятор розглядав результати позапланової виїзної перевірки ТОВ «ТРК «Міст ТБ» (ZIK). Член Нацради Сергій Констинський, який доповідав з цього питання, пропонував звернутись до суду щодо анулювання ліцензії телеканалу через відсутність супутникового мовлення.

«Це систематичне порушення законодавства. Давайте не будемо створювати прецедентів», – зазначив він.

Нагадаємо, торік Нацрада оштрафувала телеканал ZIK за повторне протягом року порушення – відсутність супутникового мовлення за однією з його ліцензій (ТОВ «ТРК “Міст ТБ”»). Сума штраф – 17,7 тис. грн. Компанія сплатила штраф. Але, за  словами членів Нацради, порушення не усунула.

Директор каналу Віктор Козій наголошував на тому, що ZIK не мовив під час перевірки з технічних причин, а з 3 жовтня повноцінно відновив мовлення.

Члени Нацради Олег Черниш та Олександр Ільяшенко пропонували дати телекомпанії ще один шанс. Зокрема, надати  каналу попередження і провести повторну перевірку за місяць.

З рештою регулятор голосував за кілька варіантів рішення: звернення до суду щодо анулювання ліцензії та винесення попередження. Однак жодне з них не набрало достатньої кількості голосів. Тому розгляд питання по каналу ZIK перенесли на два тижні.

Нагадаємо,  у телеканалу ZIK є ще одна супутникова ліцензія (в іншої юридичної особи каналу – ТОВ «ТРК Нові комунікації»). За цією ліцензією канал здійснює супутникове мовлення.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY