detector.media
18.10.2018 17:02
Рада не скасувала постанову про санкції проти «112 Україна» та NewsOne
Рада не скасувала постанову про санкції проти «112 Україна» та NewsOne
18 жовтня Верховна Рада не набрала необхідної кількості голосів для скасування постанови про санкції до семи компаній, які володіють ліцензіями телеканалів «112 Україна» та NewsOne

За проект постанови про скасування рішення Ради від 4 жовтня «Про схвалення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)» проголосували 57 нардепів. Проект постанови відхилено.

Як повідомляв «Детектор медіа», 4 жовтня Верховна Рада прийняла постанову, якою схвалила пропозиції санкцій щодо семи компаній, яким належать ліцензії телеканалів «112 Україна» та NewsOne. Свої пропозиції парламент скерує до Ради національної безпеки та оборони України, яка може розглянути їх і винести своє рішення про санкції, яке далі вводиться в дію указом Президента України. Деякі медіаексперти в коментарях «Детектору медіа» назвали рішення парламенту наслідком «неефективної роботи Нацради».

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Гарлем Дезір зробив критичну заяву щодо постанови Верховної Ради. «112 Україна» попросив міжнародні організації висловитися щодо можливого припинення мовлення каналу.

5 жовтня нардеп Юрій Павленко заявив, що «Опоблок» зареєстрував постанову, яка може скасувати звернення ВР до РНБО щодо санкцій, і цим вони заблокували підписання Парубієм прийнятого Радою документу. Голова Верховної Ради заявив, що не сумнівається, що парламент відхилить постанови про скасування звернення до РНБО щодо санкцій до власників «112 Україна» та NewsOne.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY