detector.media
18.10.2018 16:00
З’явився онлайн-ресурс з безпеки та роботи з травмою для журналістів-фрілансерів
З’явився онлайн-ресурс з безпеки та роботи з травмою для журналістів-фрілансерів
Британський фонд допомоги журналістам-фрілансерам Trust Rory Peck (RPT) у партнерстві з Інститутом масової інформації (ІМІ) та Dart Center Europe запускають онлайн-ресурс для журналістів-фрілансерів.

Про це повідомляється на сайті ІМІ.

Зазначено, що ресурс став заключною частиною дворічного проекту RPT та IMI, спрямованого на зміцнення незалежної журналістики в Україні, що фінансувався Фондом демократії Організації Об’єднаних Націй.

«Журналісти-фрілансери в Україні стикаються з посиленням гібридних загроз. Вони перебувають у небезпеці не тільки в зонах конфлікту, але і вдома за своїми ноутбуками. Метою цього ресурсу є надання їм доступу до інформації та  порад експертів, які допоможуть їм залишатися стресостійкими, працювати безпечно та відповідально під час виконання своїх професійних обов’язків», –прокоментувала директорка з програм у Trust Rory Peck Мері О’Шей.

Опитування, що проводили Trust Rory Peck та IMI в межах проекту на початку 2017 року, показало, що більше третини (36%) журналістів-фрілансерів в Україні зазнавали фізичних погроз або нападів з 2014 року через свою роботу. 60% заявили, що вони також отримали інтернет-погрози чи булінг у мережі, а 59% сказали, що потребують психологічної підтримки через проблеми, пов’язані з їхньою професією.

Ресурс доступний українською та російськими мовами на сайті фонду «Рорі Пек Траст» тут. Він містить практичні рекомендації та інструменти з фізичної безпеки та оцінки ризиків, цифрової безпеки, менеджменту травми, відповідальної журналістики. Вміщує бланки з оцінки ризиків, підтвердження життя та побудови плану комунікації, а також вправи з управління травмою та самодопомоги.

Нагадаэмо, 17 вересня українські громадські організації «Детектор медіа» та «Інститут масової інформації» презентували посібник «ЗМІ та вибори. Саморегуляція, безпека, закони».

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY