detector.media
17.10.2018 18:45
Режисер «Американської мрії» готує новий український документальний фільм із зірками NHL
Режисер «Американської мрії» готує новий український документальний фільм із зірками NHL
Режисер документального сиквелу «Американська мрія» Володимира Мула готує до виходу новий фільм під робочою назвою «UKE». Його героями стануть зірки Національної хокейної ліги (НХЛ).

Про це повідомляє прес-служба компанії TeleProstir Studio, яка займається виробництвом проекту.

Героями картини Володимира Мули стануть хокеїсти, що здобували світову славу: дворазовий володар Кубку Стенлі у складі Philadelphia Flyers Орест Кіндрачук, дворазовий володар Кубку Стенлі у складі Boston Bruins Джонні Буцик, триразовий володар Кубку Стенлі у складі New Jersey Devils Кен Данейко, переможець Кубку Стенлі у складі Pittsburgh Penguins Джефф Чичрун, володар кубку Стенлі у складі Chicago Black Hawks Ерик Нестеренко, переможець Кубку Стенлі у складі New Jersey Devils Брюс Драйвер, триразовий володар Кубку Стенлі у складі Edmonton Oilers Майк Крушельницький та «найкращий хокеїст всіх часів» Вейн Ґрецкі.

«Це безпрецедентний для України документальний фільм. Володарі Кубку Стенлі із українськими коренями вперше з’являться на вітчизняних екранах і повідають свої історії становлення та визнання. У той же час, це не буде чисто спортивна історія. Стрічка наповнена неочікуваними викриттями, історичними знахідками та безцінними артефактами, які розіб’ють вщент утрамбовані роками стереотипи», - зазначає режисер.

Зйомки документальної стрічки відбуваються у трьох країнах: США, Канаді та Україні. Сценаристом картини виступає телеведучий та документаліст Микола Васильков, а також дослідник Євген Количев.

«Фільм розкриває зв'язок між подіями початку 20-го століття, боротьбою за незалежність від більшовицької Росії, хвилями української еміграції та сучасними зірковими постатями у північноамериканському хокеї», - розповів Васильков.

Прем’єра стрічки запланована на другу половину 2019 року.

Нагадаємо, раніше Володимир Мула зняв документальний проект «Американська мрія». Стрічка розповідає про креативних та успішних українців, які з різних причин переїхали до Америки і тепер живуть і працюють там.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY