detector.media
17.10.2018 16:40
Український «Стрімголов» отримав приз за кращу жіночу роль у Китаї
Український «Стрімголов» отримав приз за кращу жіночу роль у Китаї
Українська акторка Дар'я Плахтій отримала нагороду китайського кінофестивалю «Шовковий шлях» (Silk Road IFF) за найкращу жіночу роль у стрічці Марини Степанської «Стрімголов».

Про це на своїй Фейсбук-сторінці повідомила режисерка фільму Марина Степанська.

«Малишка Плахтій знову отримала нагороду за Найкращу жіночу роль, цього разу на фестивалі в Китаї. Silk Road IFF був започаткований 5 років тому у Китаї задля об'єднання кінематографій двох ринків, що насправді мало перетинаються - європейського і китайського. Цього року в конкурсі було 19 картин, з Європи та Азії, для "Стрімголов" це добрий старт на китайському ринку», - йдеться в дописі. 

Марина Степанська також поввідомила, що у стрічки з'явився китайський дистриб'ютор - компанія Wing Sight Culture& Media Co., LTD. 

Нагадаємо, це вже не перша нагорода Дар'ї Плахтій за роль Каті в стрічці «Стрімголов» - у листопаді минулого року вона отримала приз за найкращу жіночу роль на Міжнародному фестивалі авторського кіно в Марокко, а також стала володаркою української премії «Золота Дзиґа» у цій номінації.

Виробництвом стрічки займалися компанії «Інсайт Медіа» й TatoFilm за підтримки Держкіно України.

За сюжетом, головний герой фільму Антон – у минулому талановитий композитор, який не впорався з покладеними на нього сподіваннями та вирішив покінчити із музикою, а тепер – не впевнений у собі хлопець, який повертається додому після лікування алкогольної та наркотичної залежності під Києвом. Несподіване знайомство з Катею – дівчиною зі спального району столиці, котра шукає своє справжнє покликання, могло би змінити його життя. Але обставини, що не залежать від бажань і планів головних героїв, зруйнують їхнє хитке й нетривале щастя.

Стрічка брала участь у головній конкурсній програмі 52-го кінофестивалю у Карлових Варах, національній конкурсній програмі 8-го Одеського міжнародного кінофестивалю, основному конкурсі кінофестивалю у Стокгольмі та багатьох інших. Має нагороди фестивалів Premiers Plans d'Angers у Франції, Ceau, Cinema! Festival de Buzunar у Румунії тощо. 

В Україні фільм вийшов у прокат восени 2017 року. Продюсери стрічки були незадоволені роботою дистриб'юторської компанії Kinove, тому разом із компанією «Жовтень-прокат» організували повторний прокат у лютому цього року. 

Фото: Фейсбук-сторінка Марини Степанської

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY