detector.media
05.11.2018 13:44
7 листопада – загальноукраїнська конференція з журналістської освіти
7 листопада ГО «Детектор медіа» проведе загальноукраїнську конференцію: «Журналістська освіта та професія журналіста в Україні: як знайти точки дотику?».

Під час конференції експертна група презентує результати дослідження стану журналістської освіти в Україні.

Час заходу: з 10:00 до 18:00 (м. Київ) 7 листопада 2018 року.

Учасниками конференції будуть викладачі вишів, які готують журналістів, представники всіх видів ЗМІ та медіа-індустрії.

З питань акредитації для висвітлення конференції звертайтеся до Юлії Зелінської: 098 446 61 95, zelin.tk@gmail.com.

Друге дослідження якості журналістської університетської освіти в Україні  - це продовження попереднього пілотного дослідження, яке ГО «Детектор медіа» провела у 2016 році.

У 2018 році дослідницька група збільшила вибірку та географію дослідження. Також ми змогли оцінити тенденції у журналістській освіті, маючи для порівняння дані попереднього дослідження.

У рамках дослідження були отриманні відповіді на запити щодо журналістської освіти від українських вишів, у яких відкрита спеціальність «Журналістика».

Було проведено вісім фокус-груп у Києві, Львові, Одесі, Харкові, Запоріжжі, Вінниці та Черкасах. 57 респондентів із 18 вищих навчальних закладів оцінили рівень освіти, який вони отримали.

100 представників ЗМІ різних типів оцінили університетську освіту в Україні. На питання відповіли представники 86 медіа загальнонаціонального, обласного та районного рівнів з усіх регіонів України (окрім АР Крим).

Було також опитано 250 студентів спеціальності «Журналістика» з 35 університетів України. Опитування було анонімним та здійснювалося за допомогою онлайн-опитувальника.

Результати досліджень, висновки щодо стану журналістської освіти в Україні, а також рекомендації щодо алгоритму і шляхів її удосконалення будуть презентовані та обговорені під час конференції.

Захід проводиться в рамках проекту Danida.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY