detector.media
Юлія Шестакова
«Детектор медіа»
16.10.2018 14:54
Курченко програв суд Порошенку та «1+1» (ДОПОВНЕНО)
Курченко програв суд Порошенку та «1+1» (ДОПОВНЕНО)
Печерський районний суд Києва не задовольнив позов власника «Українського медіа холдингу» Сергія Курченка проти Президента України Петра Порошенка про захист честі, гідності та ділової репутації за виступ на телеканалі «1+1»

Про це повідмоляє УНН з посиланням на джерело.

«У задоволенні позову відмовлено», – сказав співрозмовник агентства.

У «1+1 медіа» «Детектору медіа» цю інформацію підвтердили.

«Печерським районним судом м.Києва Курченку відмовлено в задоволенні позову про спростування недостовірної інформації до П.Порошенка та ТОВ "Телерадіокомпания "Студія 1+1"», – повідомили у прес-службі групи.

Нагадаємо, у жовтні 2017 року Курченко через своїх адвокатів подав позов до Печерського райсуду про захист честі, гідності і ділової репутації проти Петра Порошенка та каналу «1+1».

«Позов стосується заяви Порошенка під час візиту до Одеси 7 жовтня 2016 року, коли він сказав, що "пан Курченко - злочинець". Заява була поширена Телевізійною службою новин у випуску о 19:30"», - заявили тоді в прес-службі Курченка.

УНН зазначає, що засідання суду неодноразово переносилося.

З лютого 2014 року Курченко перебуває за межами України, його оголошено у розшук. На початку грудня 2017 року Юрій Луценко повідомив, що прокуратура проводить дії, пов'язані зі спецконфіскацією медіахолдингу UMH.

7 березня Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання ГПУ та надав дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні щодо Курченка, якому загрожує позбавлення волі строком від 8 до 15 років.

UMH, або Український Медіа Холдинг – один з найбільших медіахолдингів України. До його складу входять друковані видання та радіостанції, а також великі сервісні, розважальні портали і новинні агрегатори, такі як bigmir.net, tochka.net, korrespondent.net. З 2013 року холдинг належить втікачеві-бізнесменові Сергію Курченку. У червні 2017 року стало відомо, що в UMH пройшли масові звільнення.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY