detector.media
16.10.2018 13:10
Держсекретар США прибув до Саудівської Аравії через зникнення журналіста Хашоггі
Держсекретар США прибув до Саудівської Аравії через зникнення журналіста Хашоггі
Державний секретар США Майк Помпео прибув до Саудівської Аравії, де матиме переговори з королем у справі саудівського журналіста Джемаля Хашоггі, який зник у саудівському консульстві в Стамбулі

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Зазначено, що напередодні президент США Дональд Трамп відправив Помпео до Ер-Ріяда після того, як поговорив про зникнення журналіста Джамала Хашоггі з королем Саудівської Аравії Салманом, і той заперечив, що має хоч якісь дані про те, що сталося з журналістом.

Державний департамент США, зі свого боку, повідомив, що Трамп закликав «належно і прозоро» розслідувати зникнення Хашокггі.

Нагадаємо, 2 жовтня саудівський журналіст The Washington Post Джамаль Хашоггі пішов до консульства Саудівської Аравії у Стамбулі для вирішення особистих питань і зник. За словами його нареченої, з установи він не виходив. Турецька влада вважає, що його там вбили.

Видання CNN повідомило, що Туреччина має аудіо- та відеодокази того, що Джамаля Хашоггі вбили у консульстві Саудівської Аравії у Стамбулі.

Наречена журналіста заявила, що годинник на руці журналіста записав момент його вбивства.

Також ЗМІ повідомляють, що британські посадові особи начебто почали складати список саудівських чиновників та урядовців, які потенційно можуть потрапити під дію санкцій до завершення розслідування зникнення журналіста Джамала Хашоггі.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY