detector.media
16.10.2018 12:48
Український «Вулкан» переміг на кінофестивалі в Хорватії
Український «Вулкан» переміг на кінофестивалі в Хорватії
Дебютна ігрова повнометражна стрічка «Вулкан» українського режисера Романа Бондарчука здобула Гра-прі Міжнародного фестивалю нового кіно у м. Спліт (Хорватія).

Про це повідомляє продюсерка фільму Дар’я Аверченко.

«Вулкан» – це дебютний ігровий фільм режисера, арт-директора Міжнародного кінофестивалю про права людини Docudays UA Романа Бондарчука.

З українського боку виробництво фільму «Вулкан» здійснила кінокомпанія «Тато Фільм» (продюсерка Олена Єршова) і ГО «Південь» (продюсерка Дар'я Аверченко) за підтримки Держкіно.

За сюжетом, головний герой Лукас переживає кризу середнього віку. Він працює перекладачем у київському офісі ОБСЄ і вирушає на кордон з Кримом у складі моніторингової місії. Після декількох дивних збігів обставин Лукас залишається сам у маленькому містечку і врешті опиняється в хаті місцевого дивака Вови. Наслідуючи його, Лукас повільно занурюється у світ, який виходить за межі уяви. У ньому речі виглядають повністю відірваними від будь-якої логіки чи структури. В цих дивних місцях, де кожен день може стати останнім, Лукас отримує шанс почати життя спочатку.

Як писав «Детектор медіа», світова прем’єра стрічки відбулася в рамках конкурсної програми East of the West 53-го Міжнародного кінофестивалю у Карлових Варах. Національна прем’єра пройшла в рамках Міжнародної конкурсної програми 9-го Одеського кінофестивалю.

Стрічка взяла Гран-прі на фестивалі «Золотий абрикос» у Вірменії, а також отримала приз за найкращу режисуру на Міжнародному кінофестивалі в Алмати. 

В Україні показ «Вулкану» відбудеться 21 жовтня в столичному кінотеатрі «Київ» у рамках фестивалю Нового німецького кіно.

Нагадаємо, у 2015 році кіносценарій фільму отримав премію Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова». У 2017 році стрічка отримала премію як найкращий проект Work in progress Одеського міжнародного кінофестивалю.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY