detector.media
15.10.2018 10:31
У Міноборони Нідерландів заявили, що країна перебуває в стані кібервійни з Росією
У Міноборони Нідерландів заявили, що країна перебуває в стані кібервійни з Росією
Нідерландам треба позбутися наївності у питанні кібербезпеки, вважає міністерка оборони Анк Бейлевельд.

Про це вона заявила 14 жовтня в інтерв'ю нідерландському телебаченню, передає DW.

Такою заявою міністерка прокоментувала інцидент, який стався в квітні поруч зі штаб-квартирою Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) в Гаазі, коли чотири людини з російськими дипломатичними паспортами були затримані поруч з автомобілем, повним обладнання, необхідного для проведення кібератак. Як раніше заявляла Бейлевельд, йшлося про невдалу спробу російських спецслужб здійснити кібератаку на сервери ОЗХЗ.

«Те, що сталося, дійсно небезпечно», - наводить слова Бейлевельд агентство AFP.

На запитання, чи можна назвати нинішній стан справ між двома країнами «кібервійною», вона відповіла: «Так, це той випадок».

«Ми повинні позбутися наївності в цій сфері та вжити заходів. Ми вкладаємо більше коштів в розвідувальні служби, щоб мати можливість бачити, що відбувається, і вживати заходів у разі потреби», - додала глава оборонного відомства Нідерландів.

Як відомо, 4 жовтня влада Нідерландів повідомила про запобігання комп'ютерній атаці російських шпигунів на сервери ОЗХЗ. Четверо російських шпигунів з дипломатичними паспортами були видворені з Нідерландів ще в квітні, проте подробиці були розкриті лише в жовтні.

Лідери ЄС засудили російські кібератаки по всьому світу, за якими ймовірно стоїть ГРУ.

У 2018 році хакери за завданням РФ здійснили 35 кібератак на українські об’єкти критичної інфраструктури - СБУ

У СБУ, коментючи прокоментували розкриття спецслужбами Нідерландів та Великої Британії масштабної кібероперації офіцерів ГУ Генштабу Міноборони Росії проти Організації із заборони хімічної зброї, зазначили, що у 2018 році хакери за завданням РФ здійснили 35 кібератак на українські об’єкти критичної інфраструктури.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY