detector.media
14.10.2018 16:47
Apple Watch саудівського журналіста Хашоггі записав момент його вбивства у консульстві - ЗМІ
Apple Watch саудівського журналіста Хашоггі записав момент його вбивства у консульстві - ЗМІ
2 жовтня саудівський журналіст The Washington Post Джамаль Хашоггі пішов до консульства Саудівської Аравії у Стамбулі для вирішення особистих питань і зник. Турецька влада вважає, що його там вбили. Наречена журналіста заявила, що годинник на руці журналіста записав момент його вбивства.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на турецьке видання Sabah.

«Apple Watch записали голоси. Перед тим, як відправитися в консульство Саудівської Аравії, Хашоггі залишив мені свій телефон», - розповіла наречена журналіста Хатидже Дженгіз. Саме вона повідомила турецькій владі про наявність записів з годинника.

У виданні зазначають, що аудіозаписи, які містять спілкування журналіста з представниками установи, згодом автоматично були переправлені на смартфон Хашоггі, а пізніше були збережені в його акаунті в хмарному сховищі Apple iCloud.

Аудіозаписи, згідно з інформацією видання, свідчать про те, що в консульстві саудівський журналіст був допитаний, підданий тортурам та убитий.

Однак повідомляється, що на телефоні і в iCloud збереглися не всі аудіофайли. Особи, які розмовляли з журналістом, нібито виявили після його смерті, що годинник працював як диктофон. Вони розблокували гаджет за допомогою відбитка пальця Хашоггі. Саудівська розвідка нібито змогла видалити деякі файли, але не всі, то у що частина з них вже була збережена на iCloud.

Також файли, записані розумним годинником, виявили на смартфоні, який був у нареченої журналіста.

Нагадаємо, 2 жовтня саудівський журналіст The Washington Post Джамаль Хашоггі пішов до консульства Саудівської Аравії у Стамбулі для вирішення особистих питань і зник. За словами його нареченої, з установи він не виходив. Турецька влада вважає, що його там вбили.

Президент США Дональд Трамп заявляє, що провів розмову з представниками влади Саудівської Аравії через зникнення саудівського журналіста.

Видання CNN повідомляє, що Туреччина має аудіо- та відеодокази того, що саудівського журналіста Джамаля Хашоггі вбили у консульстві Саудівської Аравії у Стамбулі більше тижня тому.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY