detector.media
14.10.2018 15:08
Юлія Мостова: Журналістика втратила «палату мір і ваг», в якій можна було б перевіряти інформацію
Юлія Мостова: Журналістика втратила «палату мір і ваг», в якій можна було б перевіряти інформацію
«Немає такого місця, де можна сказати: "Це не правда", - і це всі почують», - вважає головний редактор тижневика «Дзеркало тижня» Юлія Мостова.

Про це вона сказала в інтерв'ю Дмитру Гордону.

«Ще в світі ніхто не придумав, як боротися з фейками. Журналістика, яка вмирає в тому романтично-цинічному вигляді, в якому вона існувала, ця журналістика втратила "палату мір і ваг". У журналістиці були такі "палати", в які можна було приходити і перевіряти. Якщо там ця інформація не з'явилася, значить це не правда. Або якщо вона з'явилася - то це правда. Все, це зникло, і не тільки у нас в країні. Це зникло в світі. ВВС роблять помилку, не дивлячись на свою дику кристалічну решітку правил, норм, нормативів. Я вже не кажу про CNN, в якому відбивається одна Америка, а в FoxNews відбивається інша Америка. І все більше помиляється The New York Times, The Washington Post - і немає "палати". І це рай для непорядних людей. Карта пішла негідникам. І захиститися неможливо. Немає такого місця, де можна сказати: "Це не правда", - і це всі почують. У політтехнологіях це називається "мінусова кампанія": коли людина наймає спеціальних негідників, які можуть талановито обгадити інших людей», - сказала пані Мостова.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що в Україні збираються за підтримки США відкрити центр для моніторингу та виявлення фейків. Його завданнями буде моніторинг інформаційного простору та виявлення фейкових новин і кіберзагроз.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY