detector.media
12.10.2018 21:00
Головний рабин України звернувся до Порошенка з проханням повернути будівлю «Кінопанорами» єврейській громаді
Головний рабин України звернувся до Порошенка з проханням повернути будівлю «Кінопанорами» єврейській громаді
Головний рабин України і Києва Моше-Реувен Асман звернувся до президента України Петра Порошенка з проханням «врятувати» будівлю столичного кінотеатру «Кінопанорама», який закрився з 1 жовтня, та повернути її єврейській громаді.

Про це йдеться у листі, опублікованому на сторінці рабина у Facebook.

«Від імені єврейської громади звертаюся до вас як до гаранта прав і свобод людини і громадян, з проханням допомогти вирішити багаторічну проблему, яка зараз стала критичною», - зазначено в листі.

За словами рабина, будинок по вулиці Шота Руставеллі, 19 був побудований меценатом Бродським для єврейської громади, а після закриття кінотеатру власник начебто збирається «знести будівлю та побудувати на її місці готель».

Рабин висловив протест проти «знесення» старовинного будинку і звернувся з проханням повернути будівлю єврейській громаді.

Нагадаємо, 28 вересня стало відомо, що кінотеатр «Кінопанорама» припиняє кінопрокат з 1 жовтня. За кілька днів до цього в кінотеатру змінився директор.

За даними власника кінотеатру «Кінопанорама», групи компаній ISTIL Group Мохаммада Захура, далі планується проведення тендеру з вибору підрядника для капітального ремонту будівлі з можливим перепрофілюванням, що включає можливості кінопрокату.

Кінотеатр «Кінопанорама» відкрився в 1958 році як перший в СРСР панорамний кінотеатр. До грудня 2008 року був комунальним кінотеатром, згодом був приватизований структурами ISTIL Group. «Кінопанорама» має два зали: великий на 403 місця і малий на 16 місць. Останнім часом кінотеатр спеціалізувався на показі артхаусних фільмів.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY