detector.media
12.10.2018 19:00
Українська стрічка «Технічна перерва» візьме участь у міжнародному кінофестивалі у Хорватії
Українська стрічка «Технічна перерва» візьме участь у міжнародному кінофестивалі у Хорватії
Короткометражний ігровий фільм «Технічна перерва» відкриє One Take Film Festival у Хорватії та візьме участь у міжнародному конкурсі.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

Зазначається, що стрічку на фестивалі представить виконавиця головної ролі Ніна Тараруєва.

Автор сценарію та режисер-постановник фільму — Філіп Сотниченко, продюсери — Валерія Сочивець, Галина Криворчук, студія-виробник — «ВІАТЕЛ», дистрибутор — компанія «Сучасне Українське Кіно». Фільм повністю профінансовано Державним агентством України з питань кіно.

Події фільму розгортаються під час технічної перерви в супермаркеті. Вагітна касирка встигає здійснити чергову крадіжку, реалізувати вкрадене на ринку, втратити надію на материнство і знову зайняти своє робоче місце.

Стрічка вже здобула нагороди на фестивалі Tallinn Black Nights в Естонії у 2017-му році та дві нагороди на кінофестивалі MediaWave в Угорщині у 2018 році. Також фільм отримав головні призи в українському конкурсі на фестивалі WIZ-ART 2017 у Львові та на фестивалі «Кіношот» у Черкасах у 2018 році. На фестивалі в Естонії журі нагородило фільм із формулюванням «За сміливу і скандальну режисуру, стильну і змістовну одночасно, що діє на різних рівнях, у тому числі критики суспільства, гендерних ролей і сьогодення пострадянських країн, і застосовує новаторську операторську роботу, що розгортає фільм як емоційний ляпас».

One Take Film Festival був започаткований у 2003 році, а його програма складається з фільмів, знятих одним кадром. Фестиваль проходитиме 19–21 жовтня в місті Загреб.

Нагадаємо, що «Технічна перерва» стала однією з 9 українських стрічок, показаних на кінофестивалі у Португалії.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY