detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
12.10.2018 18:07
Нацрада призначила перевірку «112 Україна» через поширення «кліше російської пропаганди»
Нацрада призначила перевірку «112 Україна» через поширення «кліше російської пропаганди»
11 жовтня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу «112 Україна» за скаргами на поширення «кліше російської пропаганди».

Перевірку призначено за супутниковою ліцензією каналу (ТОВ «Телерадіокомпанія «112-ТВ»). Зі скаргами на контент «112 Україна» звернулися народна депутатка Тетяна Ричкова, громадські організації та окремі громадяни. Вони скаржилися на маніпуляції в ефірі «112 Україна», порушення журналістських стандартів, використання мови ворожнечі, поширення в ефірі каналу «кліше російської пропаганди».

Крім того, Нацрада провела власний моніторинг ефіру та вбачає в контенті каналу ознаки порушення таких норм законодавства:

При цьому Нацрада досі не розглянула питання про продовження цифрових ліцензій п’яти регіональних компаній, що мовлять з логотипом «112 Україна». Ці питання перенесено на наступне засідання 18 жовтня.

Нагадаємо, 4 жовтня Верховна Рада прийняла постанову, якою схвалила пропозиції санкцій щодо семи компаній, яким належать ліцензії телеканалів «112 Україна» та NewsOne. Свої пропозиції парламент скерує до Ради національної безпеки та оборони України, яка може розглянути їх і винести своє рішення про санкції, яке далі вводиться в дію указом Президента України. Деякі медіаексперти в коментарях «Детектору медіа» назвали рішення парламенту наслідком «неефективної роботи Нацради».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY