detector.media
12.10.2018 14:10
«1+1» покаже документальну стрічку «Луганський форпост»
«1+1» покаже документальну стрічку «Луганський форпост»
Документальний фільм про оборону Луганського аеропорту виробництва продюсерського центру «Фор-Пост» вийде в ефір каналу «1+1» 15 жовтня о 23:45.

Про це повідомляє прес-служба каналу.

Стрічка «Луганський форпост» розповідає про 146 днів оборони аеропорту в 2014 році. У фільмі також показані захоплення адмінбудівель у самому Луганську та перехід міста до рук проросійської влади, оповідається про початок облоги самого аеропорту та про трагедію збитого ІЛ-76 і загибель 49 десантників.

У фільмі зібрані свідчення понад 40 воїнів і командирів Збройних сил України та добровольчих батальйонів, серед яких два Героя України: генерал-майор Андрій Ковальчук і підполковник Василь Зубанич. Також використано унікальні фото- та відеоматеріали, надані бійцями.

Зйомки фільму проходили в Києві, Дніпрі, Львові, Закарпатській, Донецькій та Луганській областях, а також на передовій.

Стрічка створена продюсерським центром «Фор-Пост» на замовлення Державного агентства України з питань кіно.

Генеральний продюсер фільму – Олександр Дріз. Автор сценарію та режисер – Тарас Ткаченко, співрежисерка – Сніжана Потапчук. До створення фільму були залучені журналістка ТСН Євгенія Цвєтанська, авторка фільму «Кіборги Луганського Аеропорту», і Сергій Глотов, автор книги «У вогняному кільці. Оборона Луганського аеропорту».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY