detector.media
12.10.2018 14:09
Німеччина видасть Болгарії підозрюваного у вбивстві журналістки упродовж 10 днів
Німеччина видасть Болгарії підозрюваного у вбивстві журналістки упродовж 10 днів
12 жовтня Вищий земельний суд у німецькому місті Целле повідомив про ухвалення рішення видати Болгарії чоловіка, якого підозрюють у зґвалтуванні та вбивстві тележурналістки Вікторії Марінової.

Про це повідомляє DW.

«Екстрадиція обвинуваченого очікується найближчим часом», – йдеться у повідомленні суду. Видача підозрюваного Болгарії має відбутися за прискореною процедурою упродовж 10 днів.

У повідомленні суду також зазначається, що 20-річний підозрюваний громадянин Болгарії, який був затриманий 9 жовтня за європейським ордером, заявив під час допиту, «що не хотів вбивати жертву та заперечує, що зґвалтував її».

Затриманий визнав у суді, що вступив у суперечку з журналісткою 6 жовтня 2018 року. За його словами, «він перебував під сильним впливом алкоголю та наркотиків і вдарив жінку в обличчя, через що та впала. Потім він підняв ії та кинув у кущі, але після цього пішов геть», повідомив суд. Підозрюваний також заперечив пограбування жертви.

У прокуратурі Болгарії заявляли, що вбивство тележурналістки, вочевидь, не пов'язане з її професійною діяльністю. Генеральний прокурор Болгарії Сотір Цацаров назвав ім'я підозрюваного – Северін Красіміров, який вже мав проблеми із законом. Міністр внутрішніх справ Болгарії повідомив, що слідчі виявили зразки його ДНК на одязі та тілі тележурналістки.

Нагадаємо, 6 жовтня у місті Русе у Болгарії було знайдено згвалтованою і вбитою адміністративного директора та ведучу місцевого каналу TVN Вікторію Марінову, яка робила розслідування про кошти ЄС. 

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір закликав Болгарію якнайшвидше знайти та притягнути до відповідальності винних в убивстві журналістки. Міжнародна організація «Репортери без кордонів» закликалаБолгарію до захисту колег вбитої журналістки.

Євросоюз пропонує Болгарії допомогу в розслідуванні вбивства журналістки. Прокуратура Болгарії розпочала розслідувати ймовірні зловживання коштами, наданими Євросоюзом.

9 жовтня поліція Болгарії затримала можливого вбивцю.

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY