detector.media
12.10.2018 11:18
Луганчанку судитимуть за антиукраїнські заклики у «ВКонтакте» – прокуратура
Луганчанку судитимуть за антиукраїнські заклики у «ВКонтакте» – прокуратура
Прокуратура Луганської області повідомляє, що мешканка Сєвєродонецька (Луганська область) брала участь в антиукраїнських групах в соціальній мережі «ВКонтакте» та поширювала інформацію із закликом до змін межі території України

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Луганської області.

«Розслідуванням встановлено, що протягом 2014-2015 років мешканка Сєвєродонецька брала активну участь в антиукраїнських групах в соціальній мережі «Вконтакте», у яких поширювала інформацію із закликами до зміни меж території України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, шляхом визнання терористичної організації «ЛНР» незалежною республікою та приєднання частини території України до складу Російської Федерації», – йдеться в повідомленні.

Відкрито кримінальне провадження за ч.1 с.110 Кримінального кодексу України  (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України). Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 5 років з конфіскацією майна або без такої.

Прокуратура повідомляє, що жінка «повністю визнала свою провину в умисному розповсюдженні «сепаратистських» матеріалів» та співпрацювала із слідством.

Обвинувальний акт направлено до суду.

Нагадаємо, у серпні на Черкащанина умовно засудили за антиукраїнську агітацію в інтернеті. Суд призначив чоловіку покарання у вигляді двох років позбавлення волі з відтермінуванням покарання на один рік

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY