detector.media
11.10.2018 11:40
Держкомтелерадіо не дозволив ввезти з РФ дитячу книжку Малова
Держкомтелерадіо не дозволив ввезти з РФ дитячу книжку Малова
Держкомтелерадіо відмовив ТОВ «Дресс Шоу» у ввезенні з території РФ книги Володимира Малова «Аэропорт и самолет», яка вийшла у московському видавництві «АСТ». На думку експертів, книга робить спробу «легалізувати» окупацію Криму

Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

«Загалом дитяча книга розповідає про технічне облаштування аеропортів і літаків, але для прикладів та ілюстрації роботи наземних служб автор та видавці використовують  «російський аеропорт у Сімферополі». Таким чином російська пропаганда нав’язує   навіть читачам дошкільного віку імперські геополітичні доктрини, виправдовуючи порушення з боку РФ суверенітету та територіальної цілісності України», – йдеться в релізі.

За повідомленням прес-служби, станом на 10 жовтня 2018 року, починаючи з 22 травня 2017 року, Держкомтелерадіо видав дозволи на ввезення на митну територію України 22 548 найменувань видавничої продукції, серед якої переважає світова, європейська та російська класика, світові бестселери, дитяча література. Дозволи видано 16 суб’єктам господарювання. Водночас Держкомтелерадіо надав 806 відмов у видачі дозволів.

Нагадаємо, у вересні 2018 року Держкомтелерадіо відмовив ТОВ «Форс Україна», а також ПП «Видавництво «Махаон-Україна» у видачі дозволу на ввезення з території Росії книжки Валерія Синельникова та Мартін Уіндроу.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY