detector.media
09.10.2018 20:25
Посольство США в Україні закликало Росію негайно звільнити Сенцова та всіх українських політв'язнів
Посольство США в Україні закликало Росію негайно звільнити Сенцова та всіх українських політв'язнів
Раніше Посольство США в Україні вже висловлювало підтримку Олегу Сенцову та іншим українським політв'язням, публікуючи під хештегом #Беззаконня30історій історії українців, які були засуджені в Росії за безпідставними обвинуваченнями.

Про це повідомляється на сторінці посольства у Twitter.

«Погоджуємось з нашими партнерами з ЄС: своїм голодуванням на знак протесту Сенцов продемонстрував неймовірну мужність, рішучість та самовідданість. Росія повинна негайно звільнити усіх українських політв'язнів та поважати суверенітет і територіальну цілісність України», - йдеться в повідомленні.

Раніше, як повідомляв «Детектор медіа», Європейський Союз заявив, що очікує від РФ на негайне звільнення українського режисера Олега Сенцова та усіх політв’язнів Кремля.

Нагадаємо, що Олега Сенцова затримали російські спецслужби в анексованому Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові. 25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав його винним в організації терористичного угрупування і засудив до 20 років колонії суворого режиму.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії.

Підтримку Сенцова та вимоги його звільнення висловили громадські діячі Чехіїросійські письменники та науковціПАРЄPEN Internationalрежисери Франції, Посольство США в УкраїніЄвросоюзОБСЄAmnesty InternationalМЗС КанадиМЗС ВеликобританіїМЗС ЛитвиСейм Польщі, посли «Великої сімки», чеські сенатори, Human Rights Watch, Уряд КанадиМЗС Швеції та ін.

5 жовтня Сенцов написав відкритого листа про припинення голодування з 6 жовтня через загрозу примусового годування. Голодування з вимогою звільнити усіх українців-політв'язнів Кремля він тримав 145 днів.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY