detector.media
08.10.2018 18:55
ЄС пропонує Болгарії допомогу із розслідуванням вбивства журналістки Вікторії Марінової
ЄС пропонує Болгарії допомогу із розслідуванням вбивства журналістки Вікторії Марінової
Вбита Вікторія Марінова в останній програмі на телеканалі TVN висвітлювала розслідування розкрадань в країні у європейських фондів.

Євросоюз пропонує Болгарії допомогу в розслідуванні вбивства журналістки Вікторії Маринової, передає «Укрінформ».

«Я буду уважно стежити за розслідуванням і пропонувати допомогу служб ЄС, якщо це необхідно. Я очікую термінових дій, щоб притягти винних до відповідальності і з’ясувати, чи пов’язаний цей напад з її професійною діяльністю», - наголосила єврокомісар з питань юстиції Вера Юрова у Twitter.

Віце-президент Єврокомісії Франс Тіммерманс у Twitter також закликав уряд Болгарії притягнути винних до відповідальності.

«Шокований через новину про жахливе вбивство Вікторії Маринової. Знову сміливий журналіст пав у боротьбі за правду і проти корупції. Винні мають бути притягнуті до відповідальності болгарською владою», - написав він.

Повідомляється, що управління ЄС із питань запобігання зловживанням та шахрайству (OLAF) у вересні почало розгляд звинувачення у зловживанні коштами ЄС у Болгарії. Цією темою також займалася вбита журналістка, пише Politico.

До розкрадань міг бути причетний глава болгарської дочірньої компанії «Лукойла» Валентин Златеєв, повідомляє «Эхо Москвы» з посиланням на Телеграм-канал заступника гендиректора російського підрозділу «Трансперенсі Інтернешнл» Іллю Шуманова. У розслідуванні зловживань, яке висвітлювала журналістка, також згадуються прізвища російських девелоперів, які отримали болгарські паспорти і є партнерами російського екс-сенатора і колишнього віце-президента «Лукойла» Раліфа Сафіна, повідомляє видання. З боку «Лукойла» і Сафіна цю інформацію не прокоментували.

Нагадаємо, що 6 жовтня у місті Русе у Болгарії було знайдено вбитою адміністративного директора та ведучу місцевого каналу TVN Вікторію Марінову, яка робила розслідування про кошти ЄС. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY