detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
08.10.2018 18:27
Кримськотатарське радіо «Хаят» змінює концепцію
Кримськотатарське радіо «Хаят» змінює концепцію
Радіо «Хаят» змінює концепцію та запускає новий сезон. Про це «Детектору медіа» розказав радник голови Меджлісу кримськотатарського народу Арсен Жумаділов.

За його словами, попередні власники переуступили права власності на інформаційне агентство «Кримські новини» (QHA), до складу якого входить радіо «Хаят». «Наразі триває формування медіафонду як благодійної організації, до складу якої увійдуть очільники кримськотатарського національного руху. Я від їхнього імені опікуюся цим медіаресурсом, щоб зробити його максимально відповідним нашим інтересам та задачам».

За даними єдиного державного реєстру, 8 травня власником і директором ТОВ «Агентство “Кримські новини”» замість Гаяни Юксель став Руслан Асанов, помічник-консультант народного депутата та голови Меджлісу Мустафи Джемілєва.

У новому сезоні на радіо «Хаят» акцент зміститься з новинних матеріалів та інфоприводів у бік «змістовного» контенту, каже пан Жумаділов. «Ми намагатимемось висвітлювати події глибше, змістовніше. Ми не гнатимемось за оперативністю у подачі новин, а намагатимемось надавати нашим слухачам більше сенсу і розуміння того, що відбувається», – пояснює він.

Щодня в ефірі ведучі обговорюватимуть певну тему. Серед основних тематичних блоків будуть «Південь України – простір культур» та «Право кримськотатарського народу на самовизначення».

«Ми деконструюємо міф про Новоросію” і намагаємось роз’яснити, чим є Південь України насправді, – розповів Арсен Жумаділов. – У 2014-му був проведений референдум, де так званий кримський народ”самовизначився”. Ця брехня стала можливою тому, що українська держава не зробила кроків про визнання права на самовизначення за кримськотатарським народом як корінним народом Криму. І ми пояснюватимемо на загал, чому це право є важливим».

При цьому новинні блоки на радіо залишаться, однак основний акцент у них робитиметься не на оперативності, а на змістовій складовій.

Ранковий та вечірній блоки виходитимуть українською мовою, а денний – кримськотатарською.

«Наша логіка в тому, щоб для кримськотатарського блоку залучити якомога більш широку аудиторію соціальних мереж до спілкування під час ефіру. А це якраз найкраще робити вдень, коли активні користувачі інтернет. Таким чином ми долучимо до спілкування аудиторію, яка в Криму не має змоги слухати радіо на ФМ-хвилях. А от у Херсонській області, де є ФМ-мовлення, аудиторія слухатиме нас у зручний для себе час», – пояснив пан Жумаділов.

Нагадаємо, радіо «Хаят» (у перекладі з кримськотатарської – «Життя») володіє ліцензією на мовлення на частоті 103,5 МГц у Василівці Херсонської області, а також тимчасовими дозволами на мовлення в Чонгарі та Чаплинці Херсонської області на адміністративному кордоні з Кримом. Також радіо мовить в інтернеті.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY