detector.media
07.10.2018 17:15
У Туреччині в консульстві Саудівської Аравії зник журналіст The Washington Post
У Туреччині в консульстві Саудівської Аравії зник журналіст The Washington Post
Турецькі слідчі вважають, що журналіста Джамаля Хашоггі, який критикував саудівську владу і зник у консульстві Саудівської Аравії у Стамбулі, могли вбити.

Про це повідомляє The New York Times з посиланням на п’ять джерел, близьких до слідства, передає «Європейська правда».

Повідомляється, що Джамаль Хашоггі писав для The Washington Post та був відомий критикою уряду Саудівської Аравії. У вівторок, 2 жовтня, він зайшов до консульства у Стамбулі, щоб отримати документ, необхідний йому для одруження, і після цього його більше не бачили. Наречена, яка розповіла про зникнення журналіста, при цьому чекала його на вулиці.

За даними слідства, у будівлі консульства на журналіста чекали двоє саудівських агентів, які прибули до Туреччини, щоб змусити Хашоггі «замовкнути». Наразі незрозуміло, чи входило в їхні наміри привезти Хашоггі до Саудівької Аравії живим, чи стався нещасний випадок, чи вони з самого початку мали намір вбити журналіста.

Представники Саудівської Аравії заперечують факт затримання Хашоггі у консульстві і заявляють, що не знають про його місцезнаходження. У посольстві Саудівської Аравії у Вашингтоні назвали інформацію про вбивство журналіста безпідставною.

Офіційна Туреччина не коментує дані слідства щодо Хашоггі, однак у суботу в країні почали кримінальне розслідування його зникнення.

Водночас особи, причетні до розслідування, не пояснюють, яким чином могло статися вбивство, і не приводять доказів, що воно відбулось.

Джамаль Хашоггі працював радником високопоставлених саудівських урядовців і був одним з найпомітніших у країні журналістів. Однак з часу свого добровільного вигнання у минулому році він написав низку статей, критичних до кронпринца Мухаммеда, який після смерті батька у 2015 році прибрав до своїх рух надзвичайні повноваження.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY