detector.media
07.10.2018 15:02
У Чувашії затримали блогера за нібито коментар у Facebook про російську владу та Третій рейх
У Чувашії затримали блогера за нібито коментар у Facebook про російську владу та Третій рейх
Блогер Костянтин Ішутов був затриманий за підозрою в «реабілітації нацизму» через допис у соцмережі.

Про порушення справи за статтею 354.1 КК РФ слідчий комітет повідомив 5 жовтня, передає «Медуза».

Зазначається, що 6 жовтня Московський районний суд Чебоксар продовжив Ішутову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 9 жовтня. Зараз затриманий перебуває у СІЗО.

Як повідомив «Медиазоне» адвокат блогера Юрій Іванов, приводом для справи стала публікація у Facebook фотографії нацистської листівки, адресованої радянським солдатам. Фото супроводжував коментар, що порівнював ставлення Третього рейху до радянського народу і президента Росії Володимира Путіна до російського. Як повідомляє «Радіо Свобода», у дописі йшлося про те, що зараз люди в Росії живуть гірше, ніж під час окупації нацистами.

Блогер свою провину не визнає.

За словами адвоката, Ішутова затримали увечері 4 жовтня. Після цього поліцейські провели обшук вдома у блогера і вилучили його комп'ютер. Таким чином слідство встановило, що пост у соцмережі опублікували саме з його пристрою.

Сайт «7×7» називає Костянтина Ішутова «відомим в Чувашії журналістом», який «спеціалізується на розслідуваннях, пов'язаних з республіканськими органами влади». У нього були конфлікти з поліцейськими, які вимагали від нього видалити публікації з критикою, в тому числі через суд. У вересні він розповідав, що слідчі СК погрожували йому «вставити голки під нігті пальців руки», якщо він не розповість, звідки у нього з'явилися службові документи.

Фото: Радіо Свобода

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY