detector.media
05.10.2018 20:05
Сенцов про припинення голодування: Прикро програвати, але я не хочу перетворювати це все у принизливе видовище
Сенцов про припинення голодування: Прикро програвати, але я не хочу перетворювати це все у принизливе видовище
Український режисер Олег Сенцов, який голодував у російській колонії 145 днів, написав листа своїй сестрі Наталії Каплан.

Про це повідомляє «Громадське».

У листі до сестри політв'язень розповів про свій стан здоров'я і пояснив, чому припиняє голодування.

«Наташа, привіт. Я змушений завтра знятись з голодування. До відкритого листа мені додати нічого. Мене ще минулого тижня мали почати виводити з нього (з голодування, - ред.). Але я трішки відтермінував, останнє обстеження показало, що "полетіли" внутрішні органи. У серці почалась аритмія з ішемією, нирки забились і в будь-який момент відмовлять, печінка збільшилась і почала розкладатись, кишечник, мозок - там все. Прикро програвати, але вибору мені не залишили, я не хочу перетворювати це все у принизливе видовище...», - написав Сенцов.

Як повідомляв «Детектор медіа», 5 жовтня Сенцов написав відкритого листа про припинення голодування з 6 жовтня через загрозу примусового годування. Голодування з вимогою звільнити усіх українців-політв'язнів Кремля він тримав 145 днів.

Нагадаємо, що Олега Сенцова затримали російські спецслужби в анексованому Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові. 25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав його винним в організації терористичного угрупування і засудив до 20 років колонії суворого режиму.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії.

28 вересня російські тюремники повідомили, що голодуючого українського режисера Сенцова вивезли на «планове обстеження» до міської лікарні, де йому провели корекцію лікування. Як саме воно було відкореговане - не повідомлялося. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY