detector.media
05.10.2018 13:39
Дезір стурбований постановою Верховної Ради про можливі санкції щодо «112 Україна» та NewsOne
Дезір стурбований постановою Верховної Ради про можливі санкції щодо «112 Україна» та NewsOne
Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір зробив критичну заяву щодо постанови Верховної Ради України, якою передбачається застосування санкцій щодо семи компаній, яким належать ліцензії телеканалів «112 Україна» та NewsOne.

Відповідна заява розміщена на сайті ОБСЄ.

Він нагадав про зобов’язання держав-учасниць ОБСЄ щодо свободи вираження поглядів та свободи ЗМІ.

«Будь-які обмеження, накладені на ці права, в тому числі в ім'я захисту національної безпеки або протидії пропаганді, повинні бути суворо обмежені за масштабом, пропорційними та забезпечувати адекватні гарантії проти зловживання через незалежну судову систему. Я глибоко стурбований будь-яким майбутнім рішенням про припинення або потенційно блокування регулярного функціонування засобів масової інформації в Україні», – заявив Дезір.

Нагадаэмо, 20 вересня на сайті парламенту було зареєстровано петицію про припинення діяльності «112 Україна» та NewsOne. Вже за 10 днів вона набрала необхідні 25 тис. підписів для подальшого розгляду. Автор петиції – Артур Переверзєв. У ній телеканали «112 України» та NewsOne названі «інформаційними активами Кремля в Україні», які «активно транслюють інформаційнійну політику “руского міра” в Україні та перебувають під управлінням кума Путіна – Медведчука та регіонала Мураєва, який виступає проти декомунізації та називав Олега Сенцова терористом».

3 жовтня народний депутат Верховної Ради Мустафа Найєм повідомляв, що нардепи підготували проект постанови Верховної Ради щодо накладення санкцій на Віктора Медведчука, якого низка видань та журналісти-розслідувачі вважають фактичним власником каналу «112 Україна», а також Андрія Портнова, який керує каналом NewsOne. Причина - «звинувачення в антидержавній діяльності», які звучать на адресу цих осіб та телеканалів.

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони підтримав проект постанови парламенту про персональні санкції, пов'язані з роботою телеканалів «112 Україна» та NewsOne.

4 жовтня Верховна Рада прийняла постанову «Про схвалення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», якою передбачається застосування санкцій щодо семи компаній, яким належать ліцензії телеканалів «112 Україна» та NewsOne.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY