detector.media
04.10.2018 17:21
ЄСПЛ прийняв позов Олега Сенцова – правозахисник
ЄСПЛ прийняв позов Олега Сенцова – правозахисник
Європейський суд з прав людини прийняв до розгляду позов засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова.

Про це повідомив керівник міжнародної правозахисної групи «Агора» Павло Чиков, пише «Українська правда».

«Ще одна суперновина. ЄСПЛ комунікував справу Олега Сенцова. Суд пов'язав його скаргу зі справою України проти Росії про анексію Криму», – зазначив він.

Нагадаємо, що Олега Сенцова затримали російські спецслужби в анексованому Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові. 25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав його винним в організації терористичного угрупування і засудив до 20 років колонії суворого режиму.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. За словами адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, український режисер голодуватиме до кінця.

28 вересня російські тюремники повідомили, що голодуючого українського режисера Сенцова вивезли на «планове обстеження» до міської лікарні, де йому провели корекцію лікування. Як саме воно було відкореговане - не повідомлялося. 

Підтримку Сенцова та вимоги його звільнення висловили громадські діячі Чехіїросійські письменники та науковціПАРЄPEN Internationalрежисери Франції, Посольство США в УкраїніЄвросоюзОБСЄAmnesty InternationalМЗС КанадиМЗС ВеликобританіїМЗС ЛитвиСейм Польщі, посли «Великої сімки», чеські сенатори, Human Rights Watch, Уряд КанадиМЗС Швеції та ін.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY