detector.media
03.10.2018 17:53
Фейгін пообіцяв добитися звільнення Романа Сущенка
Фейгін пообіцяв добитися звільнення Романа Сущенка
Громадський захисник українського журналіста Романа Сущенка Марк Фейгін повідомив, що йому вдалося відвідати свого підзахисного у СІЗО «Лефортово»

Про це він написав у Facebook, зазначивши, що доб'єтья звільнення журналіста.

Зазначимо, що зранку 3 жовтня Фейгіна не пустили до Сущенка у СІЗО.

«Я вийшов від Романа Сущенка з в'язниці. Тепер я буду відвідувати Романа як його представник в ЄСПЛ. Якщо вже без адвокатського статусу мені вдається залишатися в справі мого підзахисного, то чого б вдалося домогтися при його наявності? Ми витягнемо Сущенка, я обіцяю», – написав він.

Нагадаємо, журналіста Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув із приватним візитом. Його звинувачують у «шпигунстві». 4 червня 2018-го Сущенка засудили до 12 років колонії суворого режиму. 5 червня Марк Фейгін подав скаргу на рішення Московського міського суду щодо вироку Сущенку. 

12 вересня Верховний суд Російської Федерації визнав законним рішення Московського міського суду про 12 років ув’язнення для українського журналіста Романа Сущенка, обвинуваченого у «шпигунстві». Журналіст розраховує на обмін. Сущенко заявив, що розраховує на обмін і пообіцяв родині обов’язково повернутися. Громадський захисник журналіста Марк Фейгін повідомив, що Сущенко готовий просити Президента РФ Володимира Путіна про помилування.

Міжнародна та Європейська федерації журналістів (IFJ/EFG) засудили вирок українському журналісту Роману Сущенку.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY