detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
03.10.2018 15:58
Андрій Партика заявив про вихід з наглядової ради Всеукраїнської рекламної коаліції
Андрій Партика заявив про вихід з наглядової ради Всеукраїнської рекламної коаліції
Його в наглядовій раді може замінити Валерій Варениця.

Генеральний директор сейлз-хаусу StarLight Sales Андрій Партика заявив, що залишає наглядову раду Всеукраїнської рекламної коаліції (ВРК) через неякісний прогноз розміру інтернет-ринку. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Нас хвилює якість прогнозів інтернет-ринку. За нашими оцінками, розмір інтернет-ринку в останньому прогнозі ВРК завищений десь удвічі. В першу чергу за рахунок пошуку, – пояснив пан Партика. – Причому, інтернет-мейджори (Google, Facebook) не входять до ІнАУ (Інтернет-асоціації України. – ДМ), і послуги, які зараховані до рекламного ринку не повинні до нього рахуватись. Отже, це питання для нас репутаційне. Мені особисто не хочеться ставити своє ім‘я поруч з такими прогнозами».

Він додав, що саме від вирішення цього питання залежатиме його бажання асоціюватися чи ні із Всеукраїнською рекламною коаліцією. І запропонував розглянути питання розміру інтернет-ринку на загальних зборах: «Також звертаю увагу, що саме розмір інтернет-ринку є джерелом похибки рейтингу рекламних агенцій. Отже, це питання суттєве».

Гендиректор Всеукраїнської рекламної коаліції Максим Лазебник у коментарі «Детектору медіа» назвав заяву Андрія Партики неконструктивною критикою: «Критикувати можна та потрібно будь-які прогнози та обсяги ринків. Якщо така критика ґрунтується на цифрах і фактах з пропозиціями змін, то вона є потрібною та виправданою. До того ж, критика сприяє отриманню більш достовірних цифр і результатів. Але якщо вона голослівна («Мені це не подобається»), то вона неконструктивна».

За його словами, ВРК вже сформувала робочу групу, яка вдосконалює методику підрахунку обсягів ринку. Туди увійшли представники не лише ринку інтернет-реклами, а й телевізійного ринку. «Можливо більш досконала методики призведе до інших результатів», - висловив сподівання пан Лазебник.

Сьогодні, 3 жовтня, відбудуться звітно-виборні збори ВРК, на яких переобиратиметься наглядова рада ВРК. За інформацією «Детектора медіа», серед кандидатур, які можуть замінити Андрія Партику в складі наглядової ради, є комерційний директор групи «1+1 медіа» і сейлз-хаусу «Плюси» Валерій Варениця.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY