detector.media
Юлія Шестакова
«Детектор медіа»
02.10.2018 12:44
Замість Юрія Будяка інформагентство «112 Україна» очолив Владислав Матяш
Замість Юрія Будяка інформагентство «112 Україна» очолив Владислав Матяш
Юрій Будяк звільнився з посади директора інформаційного агентсва «112 Україна». Посаду обійняв Владислав Матяш, який у минулому працював, зокрема, у «1+1 медіа»

Про це «Детектору медіа» повідомив генеральний продюсер каналу Артем Марчевський.

«Юрій Будяк був директором інформаційного агентсва "112 Україна". Інформацію про його звільнення підтверджую. Посаду обійме Владислав Матяш», - сказав він. 

У прес-службі телеканалу повідомили, що причиною звільнення Юрій Будяк називає «успішне виконання завдання по закріпленню телеканалу "112 Україна" в лідерах інформаційного мовлення і бажання прийняти новий професійний виклик».

«Детектор медіа» звернувся до пана Будяка по коментар.

Станом на 2017 рік Юрій Будяк разом із Єгором Бенкендорфом та Василем Сметаною входив до дирекції телеканалу «112 Україна» (ТОВ «Телерадіокомпанія “112-ТВ”»).

Як писав «Детектор медіа», 1 жовтня Ірина Малихіна припинила співпрацю з телеканалом «112 Україна». Замість неї керівником служби новин «112 Україна» став Олександр Климов, який працює на каналі з 2013 року.

Нагадаємо, у квітні 2018 року «112 Україна» назвав кінцевим бенефіціаром громадянина Німеччини Едуарда Катца: 99% власності компанії перейшло до його швейцарської фірми АТ «Плірофоріес АГ». А у червні замість Сергія Логунова був призначений новий генеральний продюсер каналу Артем Марчевський.

Низка видань повідомляли, що справжнім власником «112 Україна» з квітня став лідер «Українського вибору» Віктор Медведчук. Сам політик заперечував цю інформацію.

Як свідчить дослідження «Детектора медіа», з травня по червень 2018 року Віктор Медведчук згадувався у різних програмах каналу частіше, ніж за весь 2017 рік.

22 червня в інтерв’ю «Детектору медіа» Віктор Зубрицький, колишній креативний продюсер каналу «112 Україна» підтвердив, що ініціював перемови з Катцем щодо продажу каналу. Але не зміг пояснити, у якості кого він вів ці перемовини. На запитання, чому інформація про причетність Віктора Медведчука до каналу з’являється в українських медіа, Зубрицький не відповів.

У серпні програма журналістських розслідувань «Схеми» дослідила, що новий генпродюсер «112 Україна» Артем Марчевський пов’язаний з Віктором Медведчуком, і припустила, що новий власник з Німеччини може бути підставною фігурою. Коментуючи розслідування журналістів, «Детектору медіа» пан Марчевський повідомив, що «вони (матеріали програми "Схеми" - ДМ) взагалі не відповідають дійсності та грубо порушують журналістські стандарти».

На фото - Владислав Матяш

Фото: Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY