detector.media
Тетяна Гордієнко
01.10.2018 18:18
Шість порад iProspect Ukraine, як поєднувати digital і телевізійну рекламу
Шість порад iProspect Ukraine, як поєднувати digital і телевізійну рекламу
Рекламний ринок в Україні повторює ті ж тренди, які були на світовому ринку, із затримкою в кілька років. Менеджерка з розвитку бізнесу агентства iProspect Ukraine (холдинг Dentsu Aegis Network Ukraine) Євгенія Глізер розповіла «Детектору медіа», як digital-реклама займає все більше місця в Україні, та дала кілька порад того, що треба враховувати, плануючи рекламну кампанію.

Мері Мікерб партнерка венчурного фонду Kleiner Perkins Caufield & Byers, щороку публікує свій знаменитий звіт із трендами в інтернеті. У 2017 році вона прогнозувала зростання частки витрат на digital-рекламу й що бюджети на неї перевищать витрати на телерекламу. У США цей сегмент останні кілька років демонстрував приріст близько 20% щороку та здебільшого відбувався за рахунок зростання популярності мобільних гаджетів.

Як розповіла Євгенія Глізер, ІнАУ нещодавно провела перерахунок PaidSerch і цей тренд підтвердився: 35% бюджету припало на digital і 34% на ТБ: «Це вперше, коли digital випередив телебачення. Я думаю, що це пов’язано з перерозподілом бюджетів на digital та зменшенням телевізійної частки. А також за рахунок малого та середнього бізнесу, який раніше не рахувався колегами з ВРК. Побачимо, як ситуація буде розвиватися далі».

Наприклад, кілька років тому фармацевтична індустрія, з якою працює експертка, майже весь обсяг бюджету, призначеного на рекламну кампанію, витрачала на телевізійну рекламу, й лише невелика його частка припадала на digital. «Ми бачили, що в Європі в digital почали вкладати більше грошей, і розуміли, що до нас цей тренд прийде через певний час. Це стосується не лише фармацевтичної індустрії, але й нерухомості, фінансових послуг та ритейлу. Електронна комерція розвинулась в Україні до величезних масштабів. Але спершу вона “вистрілила” в Європі й лише через певний час почала заходити в Україну. Незважаючи на ріст e-commerce у нас, є такі категорії, як наприклад, товари для дому, будівельні матеріали тощо, які в нас ще не зовсім у digital, але ми знаємо, що закордоном вони вже там. Пройде 2-3 роки і цей тренд повториться на нашому ринку», — прогнозує експертка.

На прикладі власних практичних кейсів Євгенія Глізер виділила кілька порад про те, що варто враховувати, плануючи реклману кампанію:

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY