detector.media
01.10.2018 16:37
Парубій доручив відреагувати на петицію щодо припинення роботи «112 Україна» та NewsOne
Парубій доручив відреагувати на петицію щодо припинення роботи «112 Україна» та  NewsOne
Спікер Верховної Ради Андрій Парубій дав доручення про підготовку пропозицій щодо петиції про «припинення антиукраїнської діяльності» телеканалів «112 Україна» та NewsOne, яка набрала необхіднІ 25 тис. голосів

Про це він сказав під час брифінгу 1 жовтня, відповідаючи на запитання журналістки.

«Стосовно петиції. Вона набрала рекордну кількість голосів, яка стосується інформаційної безпеки… Згідно з нашим регламентом, після того, як петиція набрала необхідну кількість голосів, я дав доручення на погоджувальній раді комітету, щоб були підготовлені пропозиції, які можуть бути або проектом постанови, або проектом закону. І після того, як ці пропозиції будуть підготовлені, я теж їх невідкладно поставлю на розгляд Верховної Ради України», – відповів Парубій.

Петицію було зареєстровано на сайті українського парламенту 20 вересня. Необхідні 25 тис. голосів вона набрала за 10 днів.

Нагадаємо, 7 червня в ефірі «112 України» з уст пана Мураєва лунали тези про те, що протягом останніх років «герои стали предателями, а некоторые предатели — героями», що спецоперації СБУ, однією з яких може бути героїзація Сенцова, «позорят украинцев»; що пам’ятники справжнім героям, які мають бути прикладом для наслідування (маються на увазі герої «Великой Отечественной войны»), руйнуються. Також від народного депутата лунало таке: «С точки зрения того, что человек готовил поджоги и взрывы — для части населения он является террористом, для националистической части — он, наверное, является героем, и время расставит всё на свои места: кто прав, кто неправ, и кто как эту ситуацию воспринимает». Незалежна медійна рада дійшла висновку, що телеканал «112 Україна» порушив стандарти журналістики, транслюючи коментарі народного депутата Євгена Мураєва щодо можливого звільнення Олега Сенцова з російського ув’язнення.

Нагадаємо також, що 20 вересня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу NewsOne (ТОВ «Новини 24 години») через висловлювання низки ведучих і гостей ефіру про війну на Донбасі, Андрія Парубія та автокефальну церкву.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY