detector.media
01.10.2018 12:00
Висунуто обвинувачення четвертому підозрюваному в убивстві словацього журналіста
Висунуто обвинувачення четвертому підозрюваному в убивстві словацього журналіста
Генеральна прокуратура Словаччини висунула обвинувачення четвертому підозрюваному у справі про вбивство в лютому 2018 року журналіста-розслідувача Яна Кучака і його нареченої.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Речниця прокуратури Андреа Предайньова повідомила, що 44-річна жінка, імені якої не називають, 30 вересня обвинувачена «у надзвичайно серйозному злочині співучасті у вбивстві».

Словацькі ЗМІ повідомляють, що жінку звинувачують у замовленні вбивства журналіста і його нареченої. Але адвокат для сім’ї Куціака заявив, що жінку вважають більше посередником, оскільки «вбивця абсолютно не міг знати, хто замовив злочин».

Нагадаємо, що тіла Яна Кучака та його нареченої Мартіни Кушнірової знайшли 25 лютого в їхньому помешканні неподалік міста Трнава. Їх обох застрелили. Найбільш вірогідним мотивом злочину правоохоронці назвали професійну діяльність Яна Кучака. 27-річний журналіст розслідував корупцію та зв'язки високопосадовців із італійською мафією. Це перший випадок вбивства журналіста в історії Словаччини. Після в цього в країні розпочалася політична криза.

Уряд країни пішов у відставку, президент призначив нового прем'єр-міністра. Крім того, пішов у відставку глава поліції Словаччини.

Підозрювані були затримані 27 вересня. У поліції підтвердили затримання, утім, не захотіли розголошувати деталі, аби не нашкодити операції. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY