detector.media
30.09.2018 15:00
Верховний Суд зобов'язав міграційну службу надати журналістці Жанари Ахмет статус біженки - Заліщук
Верховний Суд зобов'язав міграційну службу надати журналістці Жанари Ахмет статус біженки - Заліщук
Раніше журналістка Жанари Ахмет виграла апеляцію проти Міграційної служби щодо відмови у наданні статусу біженки.

Верховний Суд України зобов'язав міграційну службу надати казахській журналістці Жанари Ахмет статус біженки. Про це 29 вересня повідомила у Facebook народний депутат Світлана Заліщук.

«Учора Верховний Суд України ухвалив рішення на користь Жанари і зобов’язав Державну міграційну службу дати журналістці статус біженки. Адвокати молодці. Вона залишиться в Україні», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв «Детектор медіа», 21 жовтня 2017 року казахську журналістку затримали в Києві через те, що вона начебто перебуває у розшуку по лінії Інтерпол. 25 жовтня Києво-Святошинський суд заарештував її на 18 днів. Того ж дня Жанари Ахмет оголосила голодування.

22 листопада Апеляційний суд змінив запобіжний захід казахській журналістці з арешту на особисте зобов'язання на час розгляду екстрадиційного запиту. Журналістку на поруки взяла народний депутат України Світлана Заліщук.

В Окружному адміністративному суді міста Києва у квітні 2018 року Жанари Ахмет програла справу проти Міграційної служби Київської області, яка відмовила їй у статусі політичного біженця. Журналістка подала апеляцію.

31 липня Апеляційний суд Києва скасував рішення Окружного адміністративного суду Києва, який відмовив казахській журналістці Жанари Ахмет в оскарженні рішення Державної міграційної служби щодо відмови у наданні статусу біженки.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY