detector.media
28.09.2018 20:00
П'ять українських фільмів візьмуть участь у конкурсній програмі «Артдокфесту» в Ризі
П'ять українських фільмів візьмуть участь у конкурсній програмі «Артдокфесту» в Ризі
Фестиваль Artdocfest/RigaIFF проходитиме з 19 по 23 жовтня.

«Дельта» Олександра Течинського, «Домашні ігри» Аліси Коваленко та «Тато мамин брат» Вадима Ількова відібрано до участі в «Артдокфесті» в Латвії. Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

Зазначається, що з цього року програма онлайн-фільмів «Артдоксеть» перетворюється у повноцінну конкурсну програму. У ній беруть участь ще два українські фільми: «Заново» Катерини Запорожець та «Вибори, яких не було» Петра Армяновськи.

У програмі фестивалю також новий фільм Сергія Лозниці «Процес» виробництва Нідерландів.

Фестиваль документального кіно «Артдок» засновано у 2007 році. Президент фестивалю - кінорежисер та продюсер Віталій Манський. У травні 2018 року дирекція «Артдокфесту» опублікувала заяву про вимушені зміни у регламенті фестивалю та перенесла показ конкурсної програми XII «Артдокфесту» з Москви до Риги на Artdocfest/RigaIFF через цензурні, бюрократичні та політичні утиски.

Нагадаємо, що стрічка «Дельта» також є номінантом на премію кінокритиків «Кіноколо». Вона заснована цього року і присуджується у семи номінаціях. Лауреатів буде оголошено 26 жовтня цього року під час відкриття кінофестивалю «Київський тиждень критики».

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY