detector.media
28.09.2018 17:04
Ердоган вимагає у Німеччини видачі журналіста Джана Дюндара
Ердоган вимагає у Німеччини видачі журналіста Джана Дюндара
Німецьке МЗС отримало від уряду Туреччини ноту про видачу журналіста Джана Дюндара, якого турецькі спецслужби звинувачують у шпигунстві, розголошенні державної таємниці та пропаганді

Про це повідомляє «Європейська правда», яка посилається на німецькі видання.

Зазначено, що Анкара передала Берліну в цілому список із 69 іменами осіб, видачі яких домагається.

Джан Дюндар – турецький журналіст, колишній головний редактор Cumhuriyet, живе у вигнанні в Німеччині два роки. У Туреччині його засудили до 6 років тюрми за публікацію матеріалу, в якому стверджувалося, що турецька розвідка постачає зброю бойовикам-ісламістам у Сирії. 

Видання Süddeutsche Zeitung пише, що в німецькому уряді прохання про видачу Дюндара сприймається як провокація, особливо зважаючи на те, що прохання надійшло перед державним візитом Ердогана.

«Туреччина знає, яке значення має справа Дюндара, і що його видача неможлива. Такий маневр незрозумілий, якщо Ердоган сподівається на нормалізацію відносин. Це "чиста ескалація», – заявили виданню джерела у німецькому уряді.

Ердоган перебуває з візитом у Німеччині у п’ятницю, 28 вересня. У нього запланована спільна прес-конференція з Меркель. За даними ЗМІ, Ердоган пригрозив скасувати конференцію, якщо на ній буде присутній Дюндар.

Нагадаємо, у липні 2018 року турецькі спецслужби вивезли з України журналіста Юсуфа Інана, якого Туреччина звинувачує в тероризмі.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY