detector.media
27.09.2018 14:11
Медведчук вимагає від «Української правди» спростування інформації в матеріалі про нього
Медведчук вимагає від «Української правди» спростування інформації в матеріалі про нього
Адвокат лідера «Украинского выбора» Віктора Медведчука Ігор Кериленко надіслав «Українській правді» листа, у якому вимагає спростування інформації, опублікованій у статті Романа Романюка та Романа Кравця «Ахметов, Львочкін і Медведчук, або Троє в партії, не рахуючи Рабіновича»

Про це повідомляє «Українська правда».

В листі йдеться, що у статті «було поширено недостовірну інформацію про Медведчука Віктора Володимировича, а саме:

"… більшість із вищезгаданих людей можна назвати партнерами президента .…чи ринок скрапленого газу для Медведчука …".

(Речення вирвані із такого абзацу статті:

"Хоча справедливості заради варто сказати, що в певному сенсі і більшість із вищезгаданих людей можна назвати партнерами президента. "Віденський пакт" з Фірташем-Льовочкіним"Роттердам+" для Ахметова чи ринок скрапленого газу для Медведчука – це значущі складові реваншу "регіоналів".)

Таке твердження, йдеться в листі, «є цинічною брехнею, порушує особисті немайнові права Віктора Медведчука: принижує його честь і гідність та порочить ділову репутацію».

Адвокат посилається на рішення Печерського суду у справі №757/72583/17 від 25 травня: «Цим рішенням визнано недостовірною та такою, що порушує особисті немайнові права Медведчука Віктора Володимировича інформацію, щодо того, що він має відношення до контролю ринку скрапленого газу».

Видання зазначає, що твердження про те, що Медведчука можна вважати партнером Порошенка адвокат не спростовує. Однак він вимагає впродовж семи днів опублікувати спростування двох згаданих тез зі статті, пише видання.

«Українська правда» зазначає, що «восени 2017 року народний депутат Сергій Лещенко заявив, що компанії, пов’язані з Медведчуком, з допомогою СБУ та його зв’язків із президентами Росії та України монополізували ринок скрапленого газу в Україні».

Видання пише, що Медведчук свій стосунок до газового ринку заперечив.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY