detector.media
26.09.2018 15:01
Уряд схвалив законопроект щодо звільнення тюнерів DVB-T2 від ввізного мита
Уряд схвалив законопроект щодо звільнення тюнерів DVB-T2 від ввізного мита
Кабінет Міністрів схвалив законопроект щодо звільнення до 1 січня 2020 року від ввізного мита відеотюнерів цифрового ефірного телерадіомовлення, що підтримують стандарт DVB-T2.

Таке рішення Кабмін ухвалив на засіданні 26 вересня, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Законопроектом пропонується на період впровадження в Україні цифрового телерадіомовлення звільнити від обкладення ввізним митом під час ввезення на митну територію України та поміщення в митний режим імпорту відеотюнери цифрового наземного (ефірного) телерадіомовлення. При цьому порядок та обсяги ввезення зазначених товарів мають визначатися Кабміном.

Автори законопроекту наголошують, що згідно з інформацією Державної фіскальної служби, за умови імпорту такої продукції відповідно до середніх показників 2015-2017 років, ненадходження до держбюджету у відповідному році могли б становити 11,111 млн грн. Однак втрати від реалізації законопроекту плануються незначні, виходячи з того, що за зазначеною в законопроекті класифікацією видів економічної діяльності (КВЕД) класифікуються різноманітні пристрої, а звільнити від ввізного мита передбачається лише відеотюнери цифрового ефірного телерадіомовлення, що підтримують стандарт DVB-T2.

Після схвалення на засіданні уряду Кабмін має внести законопроект на розгляд Верховної Ради.

Нагадаємо, за рішенням уряду у зв’язку з переходом на цифрове мовлення з 1 вересня в Україні було вимкнено аналогове ефірне телебачення по всій території країни, крім зони ООС (Донецька та Луганська області), прикордонних територій з Кримом (Херсонська область) і Росією (Чернігівська, Сумська та Харківські області). Також уряд продовжив до 1 травня 2019 року аналогове ефірне мовлення телеканалів Національної суспільної телерадіокомпанії України та місцевих телеканалів, які не мають цифрових ліцензій.

Однак 25 вересня Концерн РРТ, який є оператором ефірного аналогового телебачення, через заборгованість вимкнув аналогову трансляцію телеканалу «UA: Перший» майже по всій Україні, крім зони ООС і прикордонних з Кримом і Росією областей.

Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики пропонує передбачити в державному бюджеті кошти на купівлю цифрових тюнерів DVB-T2 (сет-топ-боксів) для малозахищених верств населення.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY