detector.media
26.09.2018 11:29
США запроваджують нові санкції проти російських компаній, зокрема й за діяльність у кіберпросторі
США запроваджують нові санкції проти російських компаній, зокрема й за діяльність у кіберпросторі
Міністерство торгівлі США додало 14 нових пунктів до санкційного переліку.

Документ буде невдовзі опублікований на сайті Федерального реєстру США, але попередня версія вже доступна для перегляду. Згідно з ним, до санкційного переліку додадуть 14 нових об'єктів. Серед них — 12 російських компаній, дії яких «суперечать національним інтересам Сполучених Штатів».

Зокрема санкції зачеплять науково-дослідні інститути «Вектор» та «Вега», науково-виробничі підприємства «Гамма», «Океанос», «Технология», «Системы прецизионного приборостроения», конструкторське бюро «Авиадвигатель», компанії «Сайрус Системс», «Дайвтехносервис» й групи компаній «Инфотекс», Nilco Group. Компанії, які потрапили під санкції, звинувачують у причетності до зловмисної діяльності у кіберпросторі, загрозі комунікаціям США з Європою тощо.

Нагадаємо, що підприємствам та людям, проти яких запроваджені санкції, заборонені будь-які операції в межах американської фінансової системи. Також санкції забороняють американським компаніям та громадянам співпрацювати з компаніями та особами з санкційного списку.

Раніше США запровадили санкції проти п'яти російських компаній та трьох громадян за звинуваченнями у допомозі ФСБ у здійсненні кібератак. Окрім того, в минулому році американський Конгрес схвалив Акт про протидію ворожим державам, який відкрив дорогу для запровадження різноманітних санкцій.

У березні цього року Міністерство внутрішньої безпеки і Федеральне бюро розслідувань США опублікували спільний звіт щодо російських кібератак, в якому описують багаторівневу кампанію, націлену на урядові установи США й організації в галузях енергетики (зокрема ядерної), а також в торгівлі, водопостачання, авіації і на «критично важливі об’єкти». Того ж місяця міністерство фінансів США оприлюднило пакет санкції, під які потрапило російське «Агентство інтернет-досліджень», відоме також як «фабрика тролів».

Ілюстрація: Global Meat News

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY