detector.media
26.09.2018 10:52
Суд залишив під вартою підозрюваних в убивстві журналіста Василя Сергієнка
Суд залишив під вартою підозрюваних в убивстві журналіста Василя Сергієнка
Соснівський районний суд Черкас розглянув позов прокуратури про продовження запобіжного заходу для підозрюваних у вбивстві журналіста Василя Сергієнка.

Про це повідомляє «Громадське радіо».

Сторона обвинувачення запросила 60 діб тримання під вартою. Адвокати підозрюваних просили пом’якшити запобіжний захід.

Після двогодинної наради судді задовольнили клопотання прокуратури про 60 діб арешту для Вадима Мельника, Володимира Воронкова, Віктора Горбенка та Романа Недибалюка.

«Дуже хочемо, щоб суд швидше розглянув справу, чим швидше він почне розглядати, підуть наступні етапи розгляду і тоді громадськість побачить, що тут справа повністю сфальсифікована, немає ніяких доказів. І, коли справа розкриється, я не знаю, яке тоді буде положення у прокуратури», — сказав адвокат підозрюваних Валерій Добраниця.

Засідання з обрання запобіжного заходу тривало два дні, дружина потерпілого Валентина Сергієнко впевнена, що запобіжний захід для підозрюваних допоможе слідству.

«Не був змінений запобіжний захід, це добре, тому що для слідства і для людей я не бачу іншого вибору», — зауважила вона.

Наступне судове засідання по цій справі заплановано на 5 жовтня о 10:00.

Як повідомляв «Детектор медіа», 4 квітня 2014 року журналіста Василя Сергієнка з дому в місті Корсунь-Шевченківський на Черкащині викрали невідомі. Наступного дня його знайшли закатованим насмерть у лісі. У всеукраїнському об'єднанні «Свобода», до якого входив Василь Сергієнко, його зникнення пов'язували  із журналістською діяльністю, зокрема серією статей, «що викривають злочинну діяльність одного із місцевих багатіїв-латифундистів, "регіонала" Геннадія Бобова».

4 січня 2016 року прокуратура Черкаської області за наслідками досудового розслідування затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох жителів Києва за фактом викрадення і вбивства журналіста та громадського діяча Василя Сергієнка. 

17 травня у Придніпровському районному суді Черкас було задоволено клопотання слідчого, погоджене прокурором, про обрання організатору викрадення та вбивства журналіста Василя Сергієнка запобіжного заходу взяття під варту.

Як повідомляють ЗМІ, у викраденні та вбивстві Сергієнка підозрюють Максима Русіна, Володимира Воронкова, Віктора Горбенка, Валентина Завражина, Романа Недибалюка, а також Вадима Мельника. Жоден із них під час судового засідання обвинувачення не визнав.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY