detector.media
26.09.2018 10:27
Агенція розвитку локальних медіа «Або» запустила онлайн-журнал для жителів Донбасу
Агенція розвитку локальних медіа «Або» запустила онлайн-журнал для жителів Донбасу
«Свои.City» стало першим онлайн-виданням, яке Агенція розвитку локальних медіа «Або» розвиває як власне медіа.

Про це йдеться в прес-релізі «Або».

«Це живі історії людей, поради, що полегшують життя по обидва боки лінії розмежування, і питання, які не кожне медіа наважиться підняти», – прокоментував керівник проекту і співзасновник агенції «Або» Олександр Білінський.

У релізі повідомляється, що на запуск «Свои.City» пішло три місяці. Головним редактором стала журналістка з Горлівки та керівниця громадської організації «ЮнПресКлуб» Ірина Шевченко. Також у команді видання є штатний журналіст, відеограф та понад 20 журналістів-фрілансерів з Донбасу.

«Це журнал для нас і про нас. Про своїх. Ми не хочемо акцентувати увагу на лінії розмежування. Ми, за можливості, намагаємося цю лінію зробити якомога більш непомітною. Історії, монологи, корисності, цікаві місця, тести і просто цікаві факти та події», – розказала пані Шевченко.

Повідомляється, що команда журналу підготувала спецпроект про історії десяти мешканців Донецької та Луганської областей віком 18-25 років – “Свои.City відкривають нові імена”.Також створили онлайн-гру “Я повернусь у рідне місто, тому що…”, а волонтери, представники міжнародних організацій та журналісти розповіли про улюблені місця на Донбасі в авторських колонках.

Агенція розвитку локальних медіа «Або» заснована 2017 року командою медіаменеджерів і редакторів. За підтримки NED  агенція запустила 9 сайтів на базі роздержавлених видань з різних областей України, влітку 2018-го – п’ять у Донецькій та Луганській областях. Ще 10 інтернет-видань з’явиться у жовтні-листопаді.

Проект Свои.City виконується в рамках проекту «Зміцнення громадської довіри» (UCBI ІІ), що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Нагадаємо, у липні 2017 року керівниця районної газети «Дирижабль» (Ямпіль, Вінницька область) Лєра Лауда анонсувала запуск локальних видань у Кременці Тернопільської області та ще 9 невеликих містах.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY