detector.media
25.09.2018 20:00
Фільм «Какофонія Донбасу» візьме участь у конкурсній програмі Варшавського кінофестивалю
Фільм «Какофонія Донбасу» візьме участь у конкурсній програмі Варшавського кінофестивалю
18-го жовтня у конкурсній програмі DOCUMENTARY COMPETITION 34-го Варшавського міжнародного кінофестивалю відбудеться міжнародна прем’єра документального фільму Ігоря Мінаєва «Какофонія Донбасу».

Про це повідомляє прес-служба Державного агентства України з питань кіно.

«Какофонія Донбасу» – це фільм-міркування, ідея якого полягає у дослідженні створення міфу про Донбас. Ігор Мінаєв пов’язує сьогоднішні події на Донбасі із впливом радянської пропаганди, в якій міф про робітника і шахтаря займав центральне місце. Життя обіцяло бути симфонією праці, радості і добробуту, але виявилося оманою і маніпуляцією. Пропаганда створила настільки неправдиву паралельну реальність, що одного дня ситуація вибухнула і розпочалася війна. «Симфонія Донбасу» перетворилася на «Какофонію Донбасу».

Прокат картини розпочинається з Франції, де її вихід запланований на 21 листопада 2018 року. Міжнародний дистрибутор – французька компанія Zelig Films Distribution.

Проект фільму «Какофонія Донбасу» став одним із переможців Дев’ятого конкурсного відбору Держкіно та отримав державне фінансування у розмірі 1 млн 100 тис. грн (загальна вартість виробництва - 1 млн 300 тис. грн). Автором сценарію та режисером картини є Ігор Мінаєв, продюсером – Юрій Леута (компанія «Тремпель Фільмз»).

Нагадаємо, що в конкурсі SHORT FILMS COMPETITION Варшавського кінофестивалю також візьме участь стрічка Дмитра Сухолиткого-Собчука «Штангіст», а у позаконкурсних програмах фестивалю покажуть ще дві українські картини: містичну драму «Ефір» Кшиштофа Зануссі та дебютну картину Марисі Нікітюк «Коли падають дерева»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY