detector.media
25.09.2018 16:15
Кінокритики оголосили номінантів на премію «Кіноколо»
Кінокритики оголосили номінантів на премію «Кіноколо»
Лауреатів буде оголошено 26 жовтня цього року під час відкриття кінофестивалю «Київський тиждень критики».

Про це повідомляється у прес-релізі дистриб’юторської компанії «Артхаус трафік», яка є організатором фестивалю «Київський тиждень критики».

Премія кінокритиків України «Кіноколо» заснована цього року. Вона присуджується у семи номінаціях.

До комітету «Кінокола» входять кінокритики та кінознавці, які є членами Fipresci, українські кінокритики, чиї рецензії та критичні матеріали виходять в друкованій пресі, онлайн-медіа, на радіо або телебаченні; журналісти, які видають аналітичні матеріали про українське кіно в ЗМІ.

На премію номінувалися стрічки українського виробництва, які були вперше показані в Україні в період з 1 жовтня 2017 року по 30 вересня 2018 року включно, а саме мали кінотеатральний прокат на території України або були показані вперше на українському кінофестивалі.  

Повний перелік номінантів має такий вигляд:

Найкращий повнометражний ігровий фільм:

Найкращий короткометражний ігровий фільм:

Найкращий документальний фільм:  

Відкриття року:

Найкращий режисер:

Найкращий актор:

Найкраща акторка:

Організаторами кінопремії виступають Спілка кінокритиків України, Асоціація «Сприяння розвитку кінематографа в Україні — дивись українське!», та компанія «Артхаус Трафік» за підтримки Державного агентства України з питань кіно та Українського культурного фонду.

Нагадаємо, перший фестиваль «Київський тиждень критики» відбувся 26-29 жовтня 2017 року в столичному кінотеатрі «Жовтень».  

Компанія «Артхаус трафік» стала одним із переможців конкурсу Українського культурного фонду, в якому претендувала на кошти в розмірі майже 500 тис. грн на проведення фестивалю в цьому році. Загальний бюджет проекту складає понад 1,5 млн грн. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY