detector.media
25.09.2018 12:08
Українці Австралії закликають світ посилити тиск на РФ задля звільнення Сущенка та усіх політв’язнів
Українці Австралії закликають світ посилити тиск на РФ задля звільнення Сущенка та усіх політв’язнів
Союз українських організацій Австралії зробив заяву, у якій засуджує утримання Російською Федерацією українського журналіста Романа Сущенка та вимагає звільнення усіх українських політв’язнів

Про це повідомляє «Укрінформ», який має у своєму розпорядженні заяву Союзу.

У заяві зазначається, що минає два роки з часу арешту журналіста та нагадується про рішення російського суду про 12 років ув’язнення Сущенка за звинуваченням у шпигунстві.

«Союз Українських Організацій Австралія (СУОА) приєднується до всіх українських громад світу у засудженні дій РФ і закликає своїх членів та австралійський уряд посилити тиск на РФ у справі звільнення всіх незаконно арештованих українських політичних в'язнів», – йдеться у заяві.

Також в організації пригадали один з малюнків Сущенка – австралійський Сідней, який український політв'язень намалював у камері московського СІЗО «Лефортово».

Нагадаємо, журналіста Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув із приватним візитом. Його звинувачують у «шпигунстві». 

4 червня 2018-го Сущенка засудили до 12 років колонії суворого режиму. 5 червня Марк Фейгін подав скаргу на рішення Московського міського суду щодо вироку Сущенку. Розгляд апеляції на вирок призначено на 12 вересня 2018 року.

12 вересня Верховний суд Російської Федерації визнав законним рішення Московського міського суду про 12 років ув’язнення для українського журналіста Романа Сущенка, обвинуваченого у «шпигунстві». Журналіст розраховує на обмін. Сущенко заявив, що розраховує на обмін і пообіцяв родині обов’язково повернутися. Громадський захисник журналіста Марк Фейгін повідомив, що Сущенко готовий просити Президента РФ Володимира Путіна про помилування.

Міжнародна та Європейська федерації журналістів (IFJ/EFG) засудили вирок українському журналісту Роману Сущенку.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY