detector.media
Юлія Шестакова
«Детектор медіа»
24.09.2018 13:15
Захист кримськотатарського блогера Мемедемінова збирає матеріали для ЄСПЛ
Захист кримськотатарського блогера Мемедемінова збирає матеріали для ЄСПЛ
Підконтрольний Росії Верховний суд анексованого Криму 19 вересня відхилив апеляційну скаргу захисників кримськотатарського блогера та активіста Нарімана Мамедемінова на утримання його під вартою. Блогер пробуде під арештом до 17 жовтня

Про це «Детектору медіа» повідомив адвокат блогера Еміль Курбедінов.

«Арешт у нього до 17 жовтня. Скоріше за все, за декілька днів до його закінчення буде знову подовження арешту»,– сказав він.

Адвокат додав, що знову подаватиме апеляційну скаргу.

«Ми кожне продовження оскаржуємо для того, щоб мати матеріали для європейського суду та для інших міжнародних інстанцій», – додав він.

Як писав «Детектор медіа», вранці 22 березня 2018 року активіста Нарімана Мемедемінова відвезли на допит в управління ФСБ Росії в Сімферополі, провівши попередньо у нього обшуки. Кримчанин у 2014 році як блогер публікував відео у YouTube, в тому числі відео затримання кримських татар силовиками.

Правозахисники і медійники вимагали від Росії та влади анексованого Криму негайного звільнення кримського громадянського журналіста Мемедемінова. Міністерство закордонних справ України також закликало звільнити кримського активіста. У квітні медійники розпочали інформаційну кампанію на підтримку Мемедемінова.

14 травня адвокат Едем Семедляєв повідомив, що Мемедемінова відвезли на психіатричну експертизу.

22 травня 2018 року слідство у справі блогера Мемедемінова відмовилося визнавати наявність у нього українського громадянства

Наприкінці червня 2018 року Мемедемінова знову помістили до психлікарні. За словами його адвоката, лікарі психіатричної лікарні Сімферополя здивовані, чому блогера направили на стаціонарну психіатричну експертизу.

13 серпня підконтрольний Росії Київський районний суд Сімферополя на закритому засіданні продовжив термін тримання під вартою до 15 жовтня. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY