detector.media
22.09.2018 16:06
У Кенії на тиждень зняли заборону з фільму про кохання дівчат, щоб подати його на «Оскар»
У Кенії на тиждень зняли заборону з фільму про кохання дівчат, щоб подати його на «Оскар»
Суд у Кенії на тиждень зняв заборону на показ фільму про кохання двох дівчат «Подруга» (Rafiki) режисера Ванурі Кахіу (Wanuri Kahiu), щоб картину могли подати на участь у кінопремії «Оскар».

Про це йдеться на сайті BBC.

Згідно з умовами премії «Оскар», картина повинна бути в прокаті не менше 7 днів поспіль в країні, від якої подається заявка. Тоді Оскарівський комітет тієї країни може його висувати на премію.

В основі фільму «Подруга» лежить історія кохання двох темношкірих дівчат, які через свої відносини стикаються з нерозумінням в сім'ї та суспільстві.

Одностатеві стосунки в Кенії заборонені законом і караються до 14 років в'язниці. 56-річний президент Кенії Ухуру Кеніата (Uhuru Kenyatta) впевнений, що права ЛГБТ-спільноти «не важливі для кенійців».

У квітні комісія Кенії заборонила фільм «Подруги», оскільки влада вважала, що він пропагує нетрадиційні відносини. Це не завадило вперше показати фільм із Кенії на Канському кінофестивалі у травні. 

Режисерка фільму «Подруга» Ванурі Кахіу подала позов про зняття тимчасової заборони. 21 вересня суддя Оквані своїм рішенням дозволила переглягути фільм «охочим дорослим».

Фото: bbc.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY