detector.media
22.09.2018 10:52
У Саудівській Аравії жінка вперше стала ведучою новин на державному ТБ
У Саудівській Аравії жінка вперше стала ведучою новин на державному ТБ
Журналістка із Саудівської Аравії Віам Аль-Дахіль стала першою жінкою-ведучою основного випуску новин на державному телеканалі.

Про це пише Daily Mail.

Віам Аль-Дахіль стала спів ведучою випуску новин о 21:30 на телеканалі «Аль-Саудія» (Al Saudiya) у четвер, 20 вересня, разом із колегою-чоловіком.

Журналістка вже здобула славу в соціальних мережах, користувачі Твітеру схвально відгукнулися про її роботу та зауважили, що її поява стала важливою віхою в консервативному королівстві.

Раніше пані Аль-Дахіль працювала репортером телеканалу CNBC Arabia і ведучою бахрейнського новинного телеканалу «Аль-Араб» (Al-Arab).

Телеканал «Аль-Саудія», що раніше мав назву Saudi TV, - державний мовник, що управляється Міністерством культури та інформації Саудівської Аравії.

Нагадаємо, на початку 2018 року Саудівська Аравія скасувала заборону на кінотеатри, що діяла більше 35 років, й показала перший фільм. У червні в країні скасували заборону на керування авто жінками. Також жінкам дозволили відвідувати футбольні матчі та працювати на роботах, які вважалися суто чоловічими. Нещодавно в серпні активістки запустили онлайн-радіо про права жінок в Саудівській Аравії.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY