detector.media
21.09.2018 13:43
Уряд звернеться до РНБО щодо введення економічних санкцій до росіян, які видають антиукраїнські книги
Уряд звернеться до РНБО щодо введення економічних санкцій до росіян, які видають антиукраїнські книги
Уряд ухвалив рішення про звернення до РНБО щодо запровадження персональних економічних санкцій проти російських видавництв, які випускають та поширюють антиукраїнську літературу.

Про це повідомив віце-прем’єр-міністр В’ячеслав Кириленко у Twitter.

«Уряд ухвалив рішення про звернення до РНБО щодо запровадження персональних економічних санкцій проти російських видавництв, які є лідерами у продукуванні та поширенні книг, що містять прямі заклики до порушення територіальної цілісності України та знищення Української Держави», — написав він.

Як писав «Детектор медіа», у травні 2018 року Державний комітет телебачення і радіомовлення України повідомляв про свою ініціативу перед Кабінетом Міністрів України щодо застосування економічних санкцій до юридичних осіб Російської Федерації, які систематично продукують і поширюють видання антиукраїнського змісту.

14 серпня Держкомтелерадіо вніс на розгляд уряду проект цього розпорядження.

Перший заступник Голови Держкомтелерадіо Богдан Червак тоді уточнив, що санкції стосуватимуться російських видавництв, в діяльності яких випуск літератури антиукраїнського змісту посідає чільне місце і носить систематичний характер. «Ці видавці свідомо заключають договори з "творцями" текстів, які спрямовані на розпалювання міжетнічної, релігійної ворожнечі, пропагують  насильство та вчинення терористичних актів проти України», – зазначив він.

Також пан Червак зауважив, що у разі прийняття розпорядження очікується «значне скорочення» імпорту видавничої продукції з території держави-агресора

Нагадаємо, останні три роки Держкомтелерадіо моніторить сферу книгорозповсюдження, за результатами якого складається Перелік книжкових видань, зміст яких спрямований на ліквідацію незалежності України, пропаганду насильства, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, вчинення терористичних актів, посягання на права і свободи людини. Станом на 15 серпня до Переліку внесено 192 видання, випущених 35 російськими видавництвами.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY